Åh!!

Förbannade internet har krånglat hela dan så har inte kunnat logga in här!! Och nu är jag för trött såklart :P Meeeeen, jag & Fridolin ska starta blogg. Kanske redan imorgon så eventuellt kommer bilderna upp där, eller här, återstår att se... ;)
Tror det kan bli bra, den kommer ju ha en "inriktning" mer så att säga, inte bara "idag har jag blablabla..." Blir lite tråkigt i längden :)
Jaja, nu svamlar jag nog i nattmössan, höres imorgon!

Pusss

25/12

Nu är julen över! Blev ingen utgång för min del för pappas släkt kom så sent så struntar faktiskt i det :) Sparar till nyår istället!
Skrev att jag skulle ladda upp bilder på lördag, alltså idag. Men det är ju helt fel, syftar ju på imorgon egentligen :P Så imorgon kommer det bilder!
Var kul att träffa kusinerna på pappas sida idag, den ena bor & jobbar ju på Malta så blir 1, högst 2 ggr om året man träffar honom och den andra träffar man ju inte heller speciellt ofta. Så riktigt kul! :)
Jag & min lillasyster funderar på om vi ska börja blogga tsm, får se om det blir så. Men det hade kunnat bli riktigt bra, trust me!
Nu kommer snart Rick, men jag och Frida ska snacka lite business först..

God fortsättning!

Julafton

God jävla jul! Igen :D
Idag blev det presenter från pojk och svärföräldrar, mysigt :)
Imorgon kväll kommer pappas släkt, och då blir det ÄNNU mer presenter! I dagarna tre, lyxigt värre ;)

På lördag laddar jag upp bilder :]



24/12

GOD JUL PÅ ER :D

Blev ingen uppdatering idag (igår), för var fullt upp! Idag började vi nämligen julfirandet med mammas släkt. Riktigt skoj :) Love it. Fått julklappar också och tagit massa kort som jag laddar upp efter att julstressen gått över! Imorgon blir det Orust med Rickard och på juldagen kommer pappas släkt så då ska vi fira med dom. Fullt upp med andra ord :)

Hör av mig om jag hinner såklart! Men det blir ett väldans farande överallt... :)

PUSS på er!

Neeej

Börjar man nu bli sjuk såhär lagom till jul? :( Ont i halsen, huvudvärk och frossa kan TA SIG!!!


Färdig

Slagit in alla julklappar för iår nu. Attans att jag är för lat för att ladda kameran, riktigt fina blev dom! Mor har köpt hem görfint papper, glittrigt och grejer. Är man tjej eller ;)

Nu ska jag NÖRDA! Var ett tag sen, men man blir pinsamt beroende...


Undra vrf det är 12+? Kanske pga myspyset..

Finally

Sprang runt på stan förut och köpte klart dom sista klapparna, så snart ska jag sätta mig och lyssna på Carola & slå in. Hur mysigt som helst ju. Gött att hovslagaren kom förut och i tid dessutom! Så nu har vi äntligen fått snösulor och kan rida ordentligt :)


Utan Carola - ingen jul!!

Brr

-9 utanför och ytterligare en decimeter snö har fallit inatt. Vart ska denna vinter sluta, om vi redan är uppe i nästan samma mängd som rekordet var förra vintern, och det bara är december!?

Nu ska jag ner och köpa dom sista julklapparna till pojkvän och svärföräldrar, sedan ska pållen skos. Finally :)


Här är det nu så mkt snö att fötterna tar i när man rider!

22/12

Värme, om Malin själv får välja.


Och om allt går som planerat är det hit vi sticker nästa år! :

Nämen

Nu ska jag ringa Rick, sedan se världscuphoppningen från London innan jag knockar kudden :)

Sov sött!


Pretty in pink

<3

Åh jag saknar dig min älskade vän! Sjukt att vi inte setts på en månad :(


.

För den psykologi-intresserade! En del av arbetet jag skrev om lydnad och auktoritet tiiiidigt imorse. Reflektioner från en bok där dom gjorde experiment om hur långt människor var villiga att ge andra människor smärta när auktoriteter sa till dom att ge "offret" stötar när han svarade fel och när dom trodde att det var i ett experimentellt "bra syfte".

Något jag tänkte på ganska fort, som även skrevs om längre fram i häftet, var det faktum att vi faktiskt lär människor från första början att lyda auktoriteter. Detta bör i viss mån även vara medfött; barnet härmar och lär sig av sina föräldrar då dessa är världsvana och förhoppningsvis vet hur man ska bete sig i livet för att överleva. Man säger till, och ibland till och med hotar, barnen att de ska lyda sina föräldrar då de är vuxna och ”vet bäst”. Vem känner inte igen det? Och sedan hör man på dagis ”Mamma säger att…”, ”Pappa säger att…”. Det här med att lyda auktoriteter blir så inpräntat från första stund, samt att konsekvenser av att vara olydig ger otrevliga följder, att man inte på något vis bör beskylla människan för att lyda en auktoritet ”reflexmässigt” på annat håll heller. Dock ska ju givetvis moralen komma före i fråga om att skada andra människor; något vi också lär oss från första början!

 

Samtidigt är människan ett flockdjur, hon vill inget hellre än att passa in i gruppen, vilket Milgram även skriver om gällande den ”djuriska gruppen” människor, och därmed strider mot sin egen moral för att lyda de hierarkiskt högre uppsatta människorna. Man får heller inte glömma att människan är egoistisk, hur bra syn man än vill ha på henne, och inte vill få skuld på något vis då det skulle förändra synen på henne själv; kanske ett svar på varför större delen av försökspersonerna inte ville ta ansvar för sitt eget handlande. Sedan kan man vidare diskutera ifall det verkligen är den svaga som lyder och den starka som är olydig. Även här kan man ta upp människor i grupp som exempel, hade alla varit olydiga så hade ingenting fungerat. Samma sak gäller om det hade varit tvärt om; det kan ju finnas en naturlig orsak och ordning som gör att en mindre del människor går sin egen väg och på det viset kan bli ledare för en grupp, medan den större delen faktiskt utgör den stora befolkningen som ska fungera under dessa ”ledare”. Alltså behövs både ock för att ett samhälle ska fungera normalt.

 

När Milgram påpekar att det finns skillnader mellan olika intellekt och vad personerna jobbar med, så kanske de jobbar med, och är olika utbildade som en följd av denna naturliga ”inställning” och inte tvärt om? När det gäller krig och dödande blir omständigheterna svårare än det omskrivna experimentet, men jag tror att resultaten kommer från samma grund; människan vill naturligt passa in i en grupp och därmed utför hon order från auktoriteter. Givetvis ska människor få konsekvenser av ett omoraliskt beteende, men som Milgram skriver, båda delarna av problemet gör oss mänskliga och på det stora hela reagerar alla människor på samma vis i liknande situationer. Kanske inte övergripande för mänskligheten gällande krig, där man får en utbildning som soldat, men gällande de krigande som grupp. Det är där likheterna finns, vi kan inte sätta oss in i hur det är om vi inte själva varit där under samma förutsättningar.

 

Något jag reagerade ganska mycket över var att Milgram inte hade fler kvinnor i sitt experiment. Dock tror jag inte att skillnad mellan könen hade funnits i stor utsträckning idag på samma vis som de antog förr. Idag ska alla vara väldigt starka, individuella och lära sig ifrågasätta, oavsett kön. Därmed vill jag även tro att detta experimentets resultat hade sett annorlunda ut idag, med fler olydiga. Men då återkommer man ju till problemet, hur skulle det då se ut för människan som grupp, med flera olydiga och få lydiga? Jag tror, tragiskt sett kanske, att experimentets utgång hade fått ungefär samma resultat som för Milgram. Det är mänskligt att lyda auktoriteter, MEN det ska inte ge andra människor smärta! Där måste vi se oss själva som svaga och bristande, även fast vi som mänskliga egoister inte vill se att vi har, och gör, fel.


Movie

Heeelt slut, inte varit hemma på tolv timmar. Jaja så kan det gå :)
Åh, Fucking Åmål måste ju vara den mest nostalgiska film som finns! Kläderna, musiken, frisyrerna, sminket, ÖGONBRYNEN på tjejerna osv haha. Men sen om den egentligen är bra, det är en annan femma. Hur som helst kommer jag och Elin göra grymmaste hemtentan i socialpsykologi utifrån filmen ;)


21/12

Gääääsp, har varit vaken i över två timmar! Skulle skriva klart ett arbete, får skylla mig själv när jag inte är klar i tid :) Nu väntar halvdag i skolan och sen ska vi se Fucking Åmål hemma hos Victor, ganska nice hemtenta vi har på filmen sen ;)

Åh det är så SKÖNT, är klar med allt jag ska göra innan jul nu :D

Höres ikväll pussss


God natt

Daniel Adams-Ray - Gryningspyromanen. Hjälp vad bra!!


20/12

Åh, morgonrocken är underskattad. Finns ju inget skönare än att dra på sig en när det är kallt i huset! Ett av mina mest använda plagg i garderoben..


Tattoo

Har typ bestämt mig, om jag nu vill göra den..

Ledtråd:

En liten ros med ett hål i sin själ
Som gjorde rätt men av dåliga skäl
Hon hade drömmar om status och flärd
Men hon blev slav för sitt eget begär
Hon vet inte vad hon känner för
Lågan slocknar utan tändstickor
Du är bäst nu men du var bättre förr
Våra brister gör oss till människor

Refräng:
Lilla Lady, Hey, Lilla Lady x4

Den lilla staden fick knappast ett farväl
När andra nöjde sig sprang hon iväg
Hennes ord var ett laddat gevär
Och hon sköt på framtida besvär
Hon hade guld nog att bygga ett berg
Men lilla rosen hon saknade färg
Du är bäst nu men du var bättre förr
Våra brister gör oss till människor

Refräng

Excusez moi
Ursäkta min franska x3
Excusez moi
Ursäkta min franska x3
Excusez moi

Jag gillar att du säger vad du tycker
Men det du säger att du tycker säger inte mycket x2

Refräng.

Jisses

Sicken sportdag det blev. Efter att jag var uppe och släppte ut hästar och red så var det ju skidskytte, sedan alpint, längd, simning och nu taggar vi EM-final för Sveriges damer. HEJA HEJA!

Förövrigt var det inte plogat upp till stallet imorse, ingen hade kört innan och det har kommit riiktigt mycket snö inatt, så fronten tog i så det yrde upp snö på vindrutan. Vad gör man då? Jo, sticker ut huvudet genom sidorutan för att lyckas se lite genom snön! Haha, måste sett sjukt kul ut..!


Taggad för juldagen! Vad som händer? Det märker ni ...

!

GÖTT Sverige, vinst i mixade stafetten i Pokljuka!




19/12

Idag säger jag grattis till den bästa Johannan i världen! Tänk att du är 20 stora år nu :D (och Chrille också såklart ;) )

Efter att jag var uppe och hälsade på dig förra helgen så insåg jag hur mkt jag saknar dig och att jag inte vill ha dig 40 mil bort. Även fast vi inte lärde känna varandra förrän i tvåan på gymnasiet så har vi kommit varandra riktigt nära, och vi har massa minnen; alla tävlingar när jag följt med och hejjat, hur kul vi hade i Stnd och i Gbg när du bodde där, studenten, när du bodde hos mig, skratt & gråt och galet festande! En vän för livet kommer du vara, annars vet jag inte vad vänskap är.
I love you SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR mycket, grattis again och snart kommer jag upp till Dalarna igen :D



18/12

Nu slås här in julklappar i snöovädret! Och jag ska lyckas rida i det sen haha :P Förresten, grymt av Ferry att vinna idag. Skidskytte regerar!


17/12

Hej... Tentan gick INTE bra. Får väl skylla mig själv när jag inte direkt pluggade något igår heller (!) Men var hemma sent och skulle fodra hästarna och sen kom Rick och förhörde mig lite, därför det inte blev ngt skrivet igår :) Men nu är det bara att tagga om, stor seminarieuppgift till måndag. LYCKA. Imorgon blir det kanske after-tenta med några klasskompisar, men det återstår att se, som vanligt lyckas jag ha häst-utsläpp morgonen efter haha!

Ikväll blir det bara lugnt med älskling tror jag. Vi ska dela på en flaska vin och lyssna på Sinatra, NOT! Haha internt, hoppas Du fattar baby :P

So long, simma lugnt!


God natt

Imorgon blir det heldag med plugg i skolan! Nu ska jag ringa lite och läsa vidare i Twilight innan jag knockar kudden!


Åh detta känns nästan som igår, bara det att det är snart ett år sen..! Tiden går foooortare och fortare ....

Yes!

Blir till att plugga Psykologi ytterligare ett halvår, skickade svar tillbaka idag :) Fast är laaagom taggad för ett par delkurser i B, hmm... Jaja, bra att ha!


Lip injection!







Good shit

Irriterande

Vrf i hela friden går priset för p-piller upp typ gånger 4 efter att man fyllt tjugo?? Vill dom inte att man ska fortsätta med dom, utan bli på smällen istället? GHAA så segt.



15/12

Cha chaaa ;) Var uppe tidigt imorse och ringde ungdomsmottagningen för nya p-piller och efter det stack jag direkt upp till stallet för en lång skrittur, lovely :) Men vet ni ngt fräckt? När jag släppte ut henne efteråt så var det FEM stora älgar som sprang runt och typ lekte i skogen högst uppe i hagen! Dvs ca 100-150 meter från mig och dom brydde sig inte! Ganska mäktigt faktiskt måste jag säga, det är sjukt vad stora dom är, och vackra. Sålänge man inte rider och hästen blir livrädd för dom, då är dom inte så fina längre ;) Men nu var dom det, riktigt graciösa djur. Filmade med mobilen, men blev så kass kvalitét så struntar i att lägga upp haha.

Nu ska jag laga lite mat och sen måste jag plugga!! Tenta på fredag, wish me luck.

Pusss


Har precis börjat läsa första boken, och ja, precis som dom flesta andra har jag fastnat DIREKT.

SATC

Nu:

Helgen!

Ett par bilder från Dalarna! Var 150 från början haha. Och ja, jag bjuder på många ;)



































13/12

Hej! Nu är jag hemkommen efter en kanon-nice helg hos Johanna i Dalarna. Vad kul vi har haft och vad jag saknat henne!! Ska upp i februari igen :D<3 Senare ikväll eller imorgon ska jag ladda upp bilder. Blev ett par, 150 st typ ;) Men nu ska jag och Rick ut o kolla julklappar osv så får se hur lång tid det tar. Sen har jag dessutom totaaaalt glömt bort en uppgift tills imorgon där vi skulle läst ut en bok osv. GHA!! Så kollar runt efter ljudböcker på nätet nu :P

Nepp nu måste vi pysa!



8/12

Illa Malin! Men men.. I måndags var jag inte hemma förrän halv elva, och åkte till skolan kvart över sju dagen efter. Haha typ onödigt att åka hem, vi skulle tagit in på hotell som Frida föreslog ;) Men iaf har vi börjat på ny delkurs nu. HEJ fyra kurslitteratursböcker!! Två seminarier och två olika slags hemtentamen. Jaja :) Ladis mår också finemang för den som undrar!
Imorgon drar jag till Johanna i Dalarna, hjälp vad nice. Längtar!! Men sex timmars bussfärd en väg, mindre rockigt ;) Så just nu hjälper Rick mig o fixa musik <3:) Sedan ska jag ju göra tentan nästa fredag, så det kan jag roa mig med att plugga inför! Men känner ni för att bombardera med sms, så är det välkommet!! Summan av kardemumman är att vi får väl se hur det blir med uppdateringen i helgen, men på måndag är jag tillbaka! Och antagligen med oförskämt bra fylle-bilder ;)

Tills vidare folks :D

YES

Helleluja och prisa Gud, nu anser jag mig som färdig! Ger blanka tusan i om jag inte får med allt enligt lärarna, kan inte klämma ur mer ur hjärnan! Ååååh, kommer sova så gott sen när jag äntligen kommer hem, bussen går 21.20.. Förövrigt är HV ganska mysigt när man är typ ensamma ;) Imorgon blir det en välbehövlig sovmorron.


7/12

Klar med två av tre delar, önska mig lycka till resten av dagen!! Känns som om jag är inne i ett gött flyt nu, hoppas det håller i sig...

Idol

Tar droger eller ej; HAN ÄR KUNG



Music.

Evanescence - Hello

Sjukt bra!


Ååh!

Nu MÅSTE jag sätta igång med hemtentan! Har 2 av 3 delar kvar, och den ska vara inne kl 00.00 imorgon natt. Hahaha.. Haha.. Ha.. Ha.. Ghaa!!




Jag tkr INTE om er.

Hmm

Nu drar mor till Teneriffa. Vaddå avis...


Pics

Tog ju med kameran igår som jag lovade, blev dock bara fyra bilder innan vi fick vända :P





Haha Rick, glöm nu inte att du tkr om mig ;)

Bestämt mig!

Har kollat in en Sony Ericson Xperia, den får det bli efter jul!

5/12

Haha hur tror ni det gick med våra Liseberg-planer? -Åt fanders! Vi kom till Ljungskile, men där rådde totalt snökaos på motorvägen så vi fick vackert vända. Jätteskoj! Men vi körde förbi donken, så blev lite gladare igen ;) Idag har vi varit på ÖoB och köpt grejer. Både julklappar och lite saker till oss själva :) Sen en sväng och kollade läget på Torp. Kahls har kanonbra presentkorgar till jul, ska köpa till mormor & farmor. Att rekommendera!


4/12

Chachaa ;) Nu ska vi snart till Liseberg! Kameran hänger med såklart. Red och galopperade på en helt orörd äng förut, hur mysigt som helst! Superdjup snö, så efter tio minuters trav/galopp var hon helt slut den lilla :) Synd att jag glömde kameran, hade blivit hur vackra bilder som helst! I vilket fall kom jag och tänka på lukter när jag skrittade omkring. Jag är en riktig "luktmänniska", som en kompis mamma sa :P I vilket fall så är dom godaste:

3. Doften av klar natt, både på sommaren men speciellt på vintern.
2. Ricks gamla Puma-parfym. Förklaring onödig!
1. Häst. Japp, som nörden man är. Speciellt svettig häst.. Haha låter hur sjukt som helst, men helt sant :P


Är det dubbla utanför nu!

Malin önskar sig av tomten!






3/12

Rick hämtade mig nyss från jobbet, varit riktigt mysigt med julsånger, pyssel osv :) HAHA men jag måste faktiskt erkänna en sak.. Har alltid tyckt det varit kul när folk sjungt heelt fel i låtar. MEN nu är det jag som har gjort det! Fram tills idag! 20,5 års ålder! Stalledränglåten går ju:
"Vi tackom nu så gärna"
Men nejdå, Malin har glatt alltid sjungt
" Vi tack om nus och hjäärna!"

Idag får vi se vad som händer, nu ska jag iaf glädja mig med att översätta x antal sidor i vår "jättelätta" kurslitteratur!




God natt :)

Blev massa telefonpratande och dagboksskrivande istället för att plugga som jag faktiskt hade tänkt :P Nu ska jag lägga mig i en varm och skön säng, sov sött!


Brr

Vad kallt det är! Kom nyss hem från stallet, och kikar på Robinson nu. Sjukt kul att följa haha :P Man känner sig genast flera år yngre igen. Idag stack vi från skolan vid tio i fyra, så blev inte lika mycket gjort idag.. Och imorgon ska jag ju jobba, men får sätta mig och plugga lite efter det!

Förresten så håller jag på och laddar ner Sex and the city, är lite efter för har inte sett en enda säsong än..!


Bläää

Nu sitter jag framför datan i skolan (obviously) och ska snart sätta igång med diskussionsfrågorna... Ååh, det är så SVÅRT! Hur som helst satt vi nere och tog vårat vanliga halvnio-kaffe och tjötade lite med andra klasskompiasr. Då visade det sig att en läser till gymnasielärare, trodde inte man kunde göra det här. This changes things! Ska snacka lite med studievägledaren och se om man kan pussla ihop lite. Visst, thn är väl ingen rockig stad. Men trivs så på Högskolan Väst!

PUSS



<3

Känns galet att du ska vara borta så länge. JAG SAKNAR DIG SOM TUSAN!!


1/12

Hej trogna läsare! Hoppas allt är kanon med er :) Åh vad mysigt att det äntligen är december och man får ta första chokladbiten i kalandern! Japp, en tradition man INTE får rucka på. Kommer väl vara den enda 45-åringen som kommer kräva att få en chokladkalender.. Hur som haver har även denna dag varit intensiv! Gick upp tidigt och ringde ungdomsmottagningen för tid innan jag åkte med Rick ner och tog bussen till Thn och hemtenteplugg... Jag, Johanna, Frida & Victor satt från 10.30-17.00 och pluggade, det ni! Så tog 17.20-bussen hem, men då hade bilen pajat så fick sitta i en halvtimme och ta stadsbussen upp till huset. Så halv sju gick jag innanför dörren, satte på mig stallkläderna och tog den andra bilen upp till stallet för att rida lite (på stallgången, vad gör man när man har ett stort stall och det är iskallt ute liksom:P). Så NU är jag hemma och ska äta lite och krypa ner i sängen. Så ingen mer data idag, måste sova ordentligt! Dagen imorgon lär vara identisk den idag, dvs krävande :) '
Förövrigt ska jag & Rick kanske till Jul på liseberg på lördag, finns det något mysigare? Tror inte det :'). Och på söndag lär det bli, hör och häpna, att åka till skolan och PLUGGA! Tjolahopp, men får skylla mig själv som tackade ja till att jobba på dagiset på fredag. Nej, nu får jag gå upp för trappan och äta lite, tror jag ska somna till Harry Potter sen, me like :)

PUSS




Förövrigt är det ett desperat litet äckel som tydligen inte kan låta oss vara. Uppenbarligen har den patetiska människan tappat bort sin hjärna och kan inte förstå vad folk säger. Snart får jag ta tag i saker och ting och tro mig; det kommer INTE bli på ett trevligt sätt.

RSS 2.0